Rusia a finalizat regruparea trupelor pentru a lansa ofensiva în estul Ucrainei

Forţele ruse au finalizat regruparea trupelor pentru a lansa o ofensivă în estul Ucrainei, ”în vederea stabilirii controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk şi pentru a asigura stabilitatea” coridorului terestru cu Crimeea, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, relatează CNN, citat de News.ro.

”Consolidarea grupului ofensiv are loc datorită transferului de unităţi ruseşti suplimentare. Cele mai intense lupte au loc în regiunile Slobojanske şi Doneţk”, a declarat colonelul Oleksandr Motuzianik în cadrul unei conferinţe de presă.

Rusia „se pregăteşte pentru o ofensivă în estul Ucrainei în vederea stabilirii controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk şi pentru a asigura stabilitatea” coridorului terestru cu Crimeea, a spus Motuzianik.

El a adăugat că forţele ucrainene au recucerit mai multe aşezări de la forţele ruse din jurul oraşului Izium din regiunea Harkov.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că oraşul Izium şi zonele învecinate sunt locurile cu cea mai mare concentrare de unităţi ruseşti.

”Din acea locaţie vor încerca să dezvolte o ofensivă spre est”, a continuat oficialul ucrainean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here