Rusia a pierdut încă un comandant. Mișa Cecenul, șeful armatei separatiste pro-ruse din Lugansk, a fost ucis

Comandantul batalionului separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, Mikhail Kișcik, a fost ucis, scrie BBC. Cunoscut sub porecla Mișa Cecenul, Kișcik a murit în timpul unui asalt al trupelor ruse şi forţelor separatiştilor lansat împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei.

Anunțul a fost făcut marți de premierul autoproclamatei republici populare Lugansk (LNR), Serghei Kozlov.

”Veşti triste din prima linie. Un patriot al LNR, locotenentul-colonelul Mikhail Kişcik a murit”, a scris Kozlov pe contul său de socializare.

Kozlov a mai spus că Kișcik și tovarășii săi au fost înconjurați de ucraineni în apropiere de orașul Kreminna și „au luptat până la capăt”.

„Suntem în curs de stabilire a numărului celor uciși și răniți”, a adăugat el.

Kreminna este unul dintre punctele de pe linia frontului în care forțele ruse încearcă să avanseze pentru a avea acces spre orașele mai mari Lysychansk și Severodonetsk, aflate sub controlul trupelor ucrainene.

Kișcik și batalionul său luptă împotriva forțelor ucrainene din 2014. În primele etape ale conflictului, el și luptătorii săi au fost acuzați că au jefuit zone rezidențiale din regiunea Lugansk.

În 2016, ziarul independent rus „Novaya Gazeta” a publicat o anchetă, numindu-l pe Kișcik unul dintre șefii unei rețele de contrabandă din estul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here