Senatul a adoptat proiectul de lege prin care România acordă Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil de 100 milioane euro

Inquam Photos / George Calin

Senatul a adoptat, marţi, decizional proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chişinău, la 11 februarie 2022. Legea merge la promulgare, scrie News.ro.

Astfel, Acordul între cele două guverne are în vedere implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza ajutorului financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro.

Acordul a fost semnat pe 11 februarie la Chişinău şi este principalul instrument prin care România va acorda sprijin autorităţilor Republicii Moldova în eforturile acestora vizând dezvoltarea durabilă, avansarea pe calea reformelor şi apropierea de Uniunea Europeană, se precizează în raportul comisiei de specialitate.

Documentul permite acordarea de către Guvernul României a unei contribuţii nerambursabile în valoare de 100 milioane de euro în beneficiul Republicii Moldova, contribuţie ce va fi plătibilă în 7 ani de la data intrării în vigoare a acordului.

 

„Acesta încetează de drept la momentul absorbţiei complete de către Republica Moldova a fondurilor puse la dispoziţie prin intermediul său. Implementarea acordului poate fi prelungită pe o perioadă de cel mult 3 ani”, mai arată proiectul de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here