Rusia aduce muniție în Belarus din Orientul Îndepărtat

Sursa: TASS

Muniția sosește pe teritoriul republicii împreună cu eșaloanele armatei ruse, informează agenția ucraineană unian.ua. Împreună cu armata rusă , muniția este adusă în Belarus din Orientul Îndepărtat.

Acest lucru este raportat de proiectul de monitorizare „Live. Society of Railwaymen of Belarus”.

Potrivit site-ului, muniția este adusă în Belarus cu eșaloane ale armatei ruse. Pe 26 septembrie, unul dintre grupurile de vagoane, în număr de 10 unități marcate BM — adică materiale explozive — a fost trimis de la gara Knorring (Primorsky Krai, RF). Esalonul a ajuns în regiunea Nizhegorod, din Federația Rusă.

De acolo, vagoanele cu muniție sunt atașate eșaloanelor militare destinate Belarusului.

Pe 17 octombrie, un tren cu militari ai armatei ruse a sosit la gara Polonka (raionul Baranovytskyi, regiunea Brest) din gara Illino, la care erau atașate două vagoane cu muniție.

*Participarea Belarusului la războiul împotriva Ucrainei

Încă din primele zile ale invaziei pe scară largă, Lukașenko i-a oferit lui Putin teritoriul țării ca teren de antrenament militar. Din  Belarus s-au mutat primele tancuri ale ocupanților  în nordul Ucrainei.

În prezent, armata rusă folosește spațiul aerian al Belarusului pentru a lansa lovituri cu rachete asupra orașelor ucrainene.

Se știe că Belarus repară echipamentele militare stricate ale ocupanților, servește drept „hub”  pentru transferul de echipamente,  pentru a consolida forțele ocupanților ruși din Ucraina și, de asemenea, a  permis să găzduiască drone iraniene.

În plus, Belarus susține regimul criminal al lui Putin la nivel diplomatic internațional. Pe 13 octombrie, Belarus nu a susținut votul  de condamnare a tentativei de anexare ilegală a regiunilor ucrainene.

Amenințarea din Belarus va rămâne până la sfârșitul anului, cred analiștii din Belarus.

Pe 14 octombrie, publicația „Nasha Niva” a raportat că Lukașenko a decis să desfășoare o mobilizare ascunsă în Belarus pentru dotarea suplimentară a unităților de luptă.

După cum a raportat UNIAN, autoritățile autoproclamate din Belarus se tem de nemulțumirea publicului în cazul unei decizii privind participarea țării la războiul cu Ucraina. Potrivit GUR (serviciul de informații militare ucrainean – n.r.),  anunțul mobilizării parțiale poate provoca o explozie socială în Belarus.

Cu o zi înainte, asistentul comandantului Forțelor Unite ale Forțelor Armate Ucrainene, Yevhen Silkin, a spus că  amenințarea unui atac de pe teritoriul Belarusului  ar putea crește în primăvară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here