Rusia adună peste jumătate de milion de trupe pe linia frontului într-o încercare dramatică de a învinge forțele ucrainene. Un analist avertizează că perspectiva „este sumbră”

Sursa: X

Armata lui Vladimir Putin depășește semnificativ Ucraina sprijinită de Occident, notează dailymail.co.uk.

Rusia a adunat peste jumătate de milion de militari pe linia frontului într-o încercare dramatică de a învinge forțele ucrainene, spun analiștii.

Armata lui Vladimir Putin depășește semnificativ trupele sprijinite de Occident, obligându-le să-și consume rezervele de muniție.

Dr. Jack Watling, de la Institutul Regal de Servicii Unite (RUSI), a declarat: „Forțele rusești s-au extins acum la 510.000 de oameni”.

„Perspectivele pentru Ucraina sunt sumbre. Aliații săi trebuie să își refacă stocurile.”

Avertismentul a venit în timp ce Rusia își continua înaintările în nordul Ucrainei, amenințând al doilea cel mai mare oraș al țării, Harkov.

Secretarul Apărării, Grant Shapps, a sugerat că înaintările i-au „prins pe occidentali când trăgeau un pui de somn”.

Acest lucru ar fi determinat și vizita de ieri a secretarului de stat american, Antony Blinken, la Kiev, pentru a-l asigura pe președintele Volodimir Zelenski că ajutorul militar american este „pe drum”.

Blinken a declarat: „Știm că acesta este un moment dificil. Dar ajutorul american va face o diferență reală împotriva agresiunii rusești în curs de desfășurare pe câmpul de luptă”.

Un pachet de 60 de miliarde de dolari a fost recent aprobat de Congres după luni de dispute în care s-au implicat legislatorii republicani.

„Au succes tactic, au echipament, oameni, obuze”. Cum o mică fisură a deschis o cale de atac pentru ruși pe frontul din Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here