Rusia anunță câștiguri teritoriale de 1,5-3,5 km, în Donețk și Lugansk / Situația victimelor

Sursa: www.mil.ru

Armata rusă a anunţat joi că separatiştii proruşi din estul Ucrainei au înregistrat câştiguri teritoriale în faţa armatei ucrainene, în timp ce Kievul se confruntă încă din cursul dimineţii cu o invazie militară din partea forţelor Moscovei, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Potrivit generalului Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, care s-a exprimat la televiziune, rebelii au avansat 3 kilometri în regiunea Doneţk şi 1,5 km în regiunea Lugansk.

Potrivit lui, separatiştii „luptă şi angajează inamicul” în estul Ucrainei.

Konaşenkov a asigurat că armata rusă nu vizează oraşele ucrainene, ci doar „infrastructurile militare, instalaţiile de apărare antiaeriană, aerodromurile militare şi aviaţia” cu „arme de înaltă precizie”.

„Populaţia civilă nu trebuie să se teamă de nimic”, a spus el.

Ucraina la rândul său informează despre uciderea a peste 40 de soldaţi şi a 10 civili în cursul bombardamentelor, potrivit AFP.

„Ştiu că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi şi mai multe zeci răniţi şi vreo zece civili şi-au pierdut viaţa” în toată ţara, a declarat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Aceste pierderi au fost provocate de loviturile aeriene şi de rachete lansate joi dimineaţa de forţele ruse, a precizat el.

David Ingatius, Washington Post: În Ucraina, un război de informații mortal și viclean / Lecțiile trecutului privind insurgența

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here