Rusia consideră că este ”necesar” să aibă o armată de 1,5 milioane de militari

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri că este „necesară” mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de militari şi creşterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract„, a declarat Şoigu la o reuniune în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, care a spus că este „de acord” cu aceste afirmaţii.

Un decret prezidenţial care datează din luna august prevede deja creşterea la 1,15 milioane a numărului militarilor combatanţi începând de la 1 ianuarie.

Potrivit Reuters, Serghei Şoigu a mai afirmat că va fi mărită vârsta de recrutare pentru a include cetăţenii ruşi de 21-30 de ani. În baza actualei legi pot fi convocaţi pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu ruşii cu vârsta între 18 şi 27 de ani, deşi atât Şoigu, cât şi Putin au afirmat în mai multe rânduri că astfel de recruţi nu sunt trimişi să lupte în Ucraina.

De asemenea, Şoigu a spus că Rusia va accelera desfăşurarea de arme moderne pentru dotarea armatei.

Armata rusă va instala baze navale de susţinere pentru flota sa la Marioupol şi Berdiansk, două oraşe pe care le controlează în sudul Ucrainei, a mai spus el.

Porturile Berdianks şi Mariupol funcţionează pe deplin. Intenţionăm să desfăşurăm baze pentru navele de susţinere, servicii de salvare de urgenţă şi unităţi de reparaţii navale ale marinei„, a mai afirmat Serghei Şoigu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here