Rusia vrea să „consulte” populația pentru a stabili frontierele regiunilor anexate

Sursa: Kremlin.ru

Kremlinul a anunțat luni că Rusia urmează să ”consulte” populaţia din aceste regiuni pentru a stabili frontierele regiunilor ucrainene anexate vineri Herson şi Zaporijjea, în sudul Ucrainei, relatează AFP, citată de News.ro.

”Vom continua să consultăm populaţia acestor regiuni”, a răspuns un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă Rusia a anexat în întregime aceste regiuni sau doar părţile acestora pe care e ocupă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat vineri, într-o ceremonie, la Kremlin, anexarea Hersonului şi Zaporijjei, dar şi a regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Regiunile Doneţk şi Lugansk au fost anexate în întregime.

Rusia a recunoscut ”suveranitatea” celor două regimuri separatiste proruse din Donbas la sfârşitul lui februarie, cu trei zile înainte de invazia Ucrainei.

Însă Kremlinul a anunţat săptămâna trecută că frontierele regiunilor Herson şi Zaporijjea este necesar să fie ”clarificate”.

Potrivit grupului de reflecţie american Institute for the Study of War (ISW), Rusia deţine controlul asupra a 72% din suprafaţa regiunii Zaporijjea şi asupra a aproximativ 88% din suprafaţa Hersonului şi asupra capitalei omonime a acesteia din urmă, afşată sub ocupaţie rusă.

Rusia a organizat – în pripă -, în cele patru regiuni ucrainene, pretinse referendumuri, denunţate amplu de Kiev şi aliaţii acestuia din Occident, în urma unei contra-fensive ucrainene care a forţat armata rusă să cedeze mii de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean cucerit.

Kremlinul nu ştia, cu două ore înainte de anexare, în ce frontiere anexează Herson și Zaporojie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here