Ligia Deca, despre prevederile din pachetul legilor educaţiei naţionale privind plagiatul

Sursa: Facebook

Ligia Deca, propusă de PNL pentru a prelua funcţia de ministru al Educaţiei, a declarat luni, despre prevederile din pachetul legilor educaţiei privind plagiatul. Ea a afirmat că acestea vor operaţionaliza România educată în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme, transmite News.ro.

”PNL şi-a asumat încă de la început proiectul România educată, şi-a asumat politic ducerea lui la bun sfârşit şi interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens”, a spus Ligia deca după şedinţa PNL.

Ea a mai spus că a contribuit la realizarea proiectului şi îşi doreşte ducerea la bun sfârşit a ceea ce predecesorii ei au început în ceea ce priveşte operaţionalizarea proiectului România educată.

Întrebată ce ar schimba la pachetul de legi ale educaţiei, Ligia Deca a spus că va ajunge la ministerul Educaţiei, după finalizarea procedurilor şi va vedea care au fost contribuţiile privite şi va comunica ulterior.

Despre prevederile din pachet privind plagiatul, Ligia Deca a răspuns: ”Vom operaţionaliza România educată în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme”.

Întrebată dacă desfiinţarea CNADTCU se află pe agenda sa, Deca a spus: ”Permiteţi-mi să ajung la Ministerul Educaţiei şi să văd toate aceste lucruri”.

Despre alte probleme din sistemul de educaţie pe care vrea să le rezolve în mandatul său, Ligia Deca a spus că pachetul de legi România Educată include o diagnoză a problemelor din educaţie, după toţi indicatorii de măsurare a performanţei, fie că vorbim despre calitate sau echitate.

”Avem nevoie de o reformă profundă iar România Educată asta este, tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea România Educată în cadrul legislativ şi nu numai, în programele şi tot ceea ce înseamnă activitatea ministerului, vor face exact asta, vor încerca să răspundă la problemele învăţământului românesc”.

Ea a mai spus că poziţia proiectului România Educată şi a sa, personal, este că ”ne trebuie transparenţă maximă în tot ceea ce înseamnă lucrările academice realizate cu investiţie publică, inclusiv tezele de doctorat”.

Ligia Deca, nominalizarea PNL pentru funcția de ministru al Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here