Ruşii au pierdut încă o navă în zona Insulei Şerpilor

Nava rusească de suport logistic ”Vsevolod Bobrov” a fost cuprinsă de un incendiu la bord și a fost remorcată din zona Insulei Șerpilor către portul Sevastopol în urma unui atac ucrainean, a anunțat Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale din Odesa, citat de CNN.

Anunţul a fost făcut pe Telegram de Serghei Bratciuk, purtător de cuvânt al Administraţiei Militare Regionale din Odesa.

„Ca urmare a acțiunilor marinarilor noștri, nava de transport logistic Vsevolod Bobrov, una dintre cele mai noi din flota Rusiei, a luat foc. Se pare că este tractată spre Sevastopol” (în Crimeea), a spus purtătorul de cuvânt Serhii Bratciuk, citat de agenția de știri Ukrinform.

El a menţionat că informaţiile încă trebuie să fie clarificate, însă “faptul că nava a suferit o muşcătură de şarpe în zona Insulei Şerpilor este adevărat”.

Conform şefului Institutului de Studii Strategice Marea Neagră, Andri Klimenko, nava a fost atacată noaptea trecută.

Insulă Șerpilor, o surpriză foarte neplăcută pentru ruși

Mica insulă ucraineană din Marea Neagră a fost bombardată de ruși, luată cu asalt și toți soldații ucraineni au fost luați prizonieri. Dar ceea ce a urmat s-a dovedit dezastruos pentru marina rusă.

Crucișătorul Moskva a fost scufundat pe 14 aprilie într-un atac cu două rachete ucrainene, în timp ce radarele navei rusești au fost distruse de o dronă Bayraktar.

Acestea sunt aceleași drone de fabricație turcească care au distrus succesiv, începând cu 30 aprilie, cinci baterii de apărare antiaeriană și antinavă instalate pe insulă de armata rusă.

În același interval, patru nave de debarcare Raptor au fost distruse, precum și o navă de aterizare (clasa Serna). Distrugerea apărării antiaeriene de pe insulă a permis pe 7 mai un raid împotriva clădirilor ocupate de armata rusă realizat de două avioane de luptă ucrainene Su-27.

În plus, o dronă Bayraktar a distrus a doua zi un elicopter de transport Mi-8 în timp ce realiza desantul unor trupe rusești pe insulă, aparent însărcinate cu organizarea evacuării acesteia.

Chiar dacă nu poate fi recucerită de ucraineni, Insula Șerpilor pare oricum inutilizabilă pentru flota rusă, care a inclus-o inițial într-un dispozitiv de asigurare a blocadei navale a Ucrainei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here