S-a stabilit data procesului în care cineastul Roman Polanski va fi judecat pentru defăimare

Cineastul Roman Polanski, în vârstă de 89 de ani, urmează să fie judecat la Paris, pentru defăimare, deoarece ar fi pus sub semnul întrebării veridicitatea acuzaţiilor de abuz sexual pe care i le-a adus actriţa Charlotte Lewis, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Procesul ar urma să înceapă pe 5 martie 2024.

Regizorul a fost inculpat în 2021 după o plângere depusă de actriţa britanică Charlotte Lewis. Ea îl critică pe Roman Polanski că a făcut, într-un interviu pentru Paris Match, comentarii care puneau sub semnul întrebării veridicitatea abuzului sexual de care l-a acuzat de mai bine de 10 ani.

În vârstă de 89 de ani, Roman Polanski nu a fost niciodată judecat în Franţa.
În cadrul acestui proces va fi judecat şi directorul Paris Match care publicase interviul criticat. În acest articol, Roman Polanski declarase: „Vedeţi, prima calitate a unui mincinos bun este o memorie excelentă. Charlotte Lewis este întotdeauna menţionată în lista acuzatoarelor mele fără a fi notate vreodată contradicţiile”.

Acuzând-o de „minciună odioasă”, realizatorul a menţionat remarci atribuite actriţei într-un interviu pe care îl acordase în 1999 tabloidul britanic News of the World.

Cineastul a subliniat următoarea propoziţie atribuită lui Charlotte Lewis în 1999: „Ştiam că Roman a făcut ceva rău în Statele Unite, dar am vrut să-i fiu amantă (…). Probabil că l-am dorit mai mult decât a vrut el„.

Actriţa a contestat însă veridicitatea acestor afirmaţii din trecut în 2010.

Multe dintre citatele atribuite mie în articolul News of the World nu sunt exacte”, a spus ea. În urma interviului publicat în Paris Match, avocaţii lui Charlotte Lewis au depus o plângere cu acţiune civilă în martie 2020, care a dus la chemarea regizorului în instanţă.
Contactată de AFP, Delphine Meillet, unul dintre avocaţii lui Polanski, nu a dorit să comenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here