Scholz: Propunerea de pace a lui Putin „nu a fost gândită în mod serios”

Sursa: Facebook

Liderii Grupului celor Şapte economii industrializate occidentale nu au discutat propunerile preşedintelui rus Vladimir Putin pentru pace în Ucraina, deoarece toată lumea ştia că nu sunt serioase, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, citat de Reuters, preluat de News.ro.

Vorbind din Italia cu puţin timp înainte de a pleca în Elveţia, unde sâmbătă se deschide o conferinţă pentru Ucraina, Scholz a spus că propunerile lui Putin – ca Ucraina să abandoneze patru provincii pe care Rusia le revendică, să înceteze lupta şi să renunţe la ambiţia de aderare la NATO – au ca scop doar să distragă atenţia de la conferinţă.

”Toată lumea ştie că această propunere nu a fost gândită în mod serios, ci a avut ceva de-a face cu conferinţa de pace din Elveţia”, a declarat cancelarul pentru televiziunea ZDF, într-un interviu.

Liderii lumii se reunesc în Elveţia pentru un summit menit să facă presiuni asupra Rusiei pentru a punecapăt războiului din Ucraina.

Nu ai dreptul să nu lupți. Cum sunt făcuți pachet și trimiși pe front rușii care aleg pușcăria în locul întoarcerii în Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here