Ciprian Ciucu, despre Nicușor Dan: Nu am avut o relaţie de colaborare / I-aş vota proiectele, nu aş bloca oraşul

Foto: INQUAM/George Călin

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a ţinut să îl felicite pe Nicuşor Dan pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de primar general al Capitalei şi a explicat că orice primar îşi doreşte majoritate în Consiliu. Deşi a explicat că nu este poziţia partidului, ci doar a sa personală, Ciucu a precizat că ar vota proiectele primarului general, pentru a nu bloca oraşul, transmite News.ro.

”Vreau să îl felicit pe Nicuşor Dan pentru rezultatul obţinut. Mă aşteptam să câştige, nu mă aşteptam la un scor atât de mare. Domnul Nicuşor Dan s-a situat pe partea simbolică a campaniei. E unul dintre puţinii politicieni care poate să nu vorbească despre realizări sau program şi poate să vorbească despre valori. M-am şi uitat la unul dintre clipurile domniei sale, aceste alegeri sunt despre valori. A zis-o direct. Atunci a mutat discursul despre problemele Bucureştiului, către simboluri”, a declarat Ciprian Ciucu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Întrebat dacă PNL ar trebui să voteze în viitor proiectele lui Nicuşor Dan, Ciucu a explicat că ştie ce înseamnă pentru un primar să aibă majoritate în Consiliu.

”Eu sunt primar şi ştiu cât de important e să avem majoritate şi aici, ceea ce spun e fix poziţia mea, nu este o decizie a partidului. Spun doar cum aş acţiona eu, cel care i-a susţinut majoritatea timp de 3 ani. Eu cred că PNL ar trebui să facă… există două posibilităţi, ori se duce alături de Nicuşor Dan şi în acel moment faci parte din putere (…), a doua opţiune este să te duci să critici absolut tot, nu votezi nimic, îi blochez mandatul. Ce aş face eu, pur şi simplu i-aş vota proiectele, nu aş bloca oraşul, dar i-as spune ceea ce merge şi ceea ce nu merge. (…) Nu i-aş bloca mandatul, dar aş cere reforme şi acolo unde nu ştie, pot să îi arăt. Nu eu, Ciucu, PNL”, a spus Ciucu.

Întrebat, de asemenea, ce relaţie are cu Nicuşor Dan, Ciucu a precizat că nu a avut o relaţie de colaborare cu acesta, dar a avut blocaje.

”Eu am fost foarte entuziast. Îmi aduc aminte, când a câştigat, vedeam aşa ca o fereastră de oportunitate şi aveam o grămadă de speranţe (…) Este un om integru şi eu mă consider un om integru, nu suntem foarte diferiţi cu viziunea cu privire la oraş. Eram foarte încrezător. Dar tot sprijinul meu s-a concretizat în blocarea a vreo 8 sau 10 proiecte importante din Sectorul 6. Am fost absolut surprins de lipsa de comunicare. Niciodată nu am primit vreun telefon în care să îmi spună <Băi, primare se sector, ai şi tu vreo problemă, pot să te ajut cu ceva?> Fiecare ne facem proiectele la noi în debara, nu există o planificare strategică a investiţiilor la nivelul oraşului şi vă daţi seama că din poziţia de preşedinte al PNL Bucureşti era normal să îl mai întreb. Susţinătorii lui începeau să mă atace că vreau să îi iau locul, că Ciucu îl atacă pe Nicuşor Dan. Păi nu, stai puţin, îi asigur majoritatea. E doar normal să îl întrebi. Moment în care şi eu m-am retras puţin (…) lucrurile nu au evoluat într-un moment în care nişte oameni care reprezintă administraţia în acelaşi oraş, să colaboreze. Nu am avut o relaţie de colaborare, am avut, în schimb, foarte multe blocaje”, a precizat Ciucu.

De asemenea, Ciucu a adăugat că nu îl urăşte pe Nicuşor Dan.

”Eu îl respect pe Nicuşor Dan şi funcţia pe care o ocupă. Eu încă mai sper. Ştiu că oamenii nu se schimbă, dar poate… Nu am  mai vorbit, ultima oară am vorbit la Micutzu la podcast. Nu plec încărcat negativ. Nu îl urăsc pe Nicuşor Dan, Doamne fereşte, îmi doresc o colaborare cu primarul general care să fie şi în  interesul Sectorului 6, îmi doresc sincer această colaborare, dar vorba aceea, nu pot să fac un tango de unul singur pentru că arăt ciudat”, a declarat Ciucu.

Nicolae Ciucă: În unanimitate, toţi preşedinţii de filială au susţinut ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here