Scriitorul Shaun King, înverșunat activist Black Lives Matter: Trebuie înlăturată orice reprezentare a lui „Iisus alb”

Scriitorul şi activistul Shaun King este de părere că trebuie eliminată din spaţiul public orice reprezentare a lui „Iisus alb”, transmite News.ro.

Înverşunat activist al Black Lives Matter, Shaun King în vârstă de 40 de ani a făcut comentariile într-un mesaj publicat luni pe Twitter, după ce în ultimele săptămâni mai multe simboluri – precum statuile lui Christophor Columb şi George Washington – au fost demontate sau vandalizate de protestatari. 

„Toate picturile şi vitraliile cu Iisus alb şi mama lui europeană şi prietenii lor albi ar trebui, de asemenea, înlăturate. Reprezintă o formă grosolană de supremaţie albă. Create ca unelte de asuprire. Propagandă rasistă. Toate ar trebui date jos”, a scris el.

King a revenit ca răspuns la comentariile primite: „Da, cred că statuile ale europeanului alb pe care ei îl consideră Iisus ar trebui date jos. Sunt o formă de supremaţie albă. Întotdeauna au fost. În Biblie, când familia lui Iisus a vrut să se ascundă şi să se piardă în mulţime, unde credeţi că s-a dus? Egipt! Nu în Danemarca. Daţi-le jos”.

Recent, King a mai făcut o afirmaţie controversată. Pe 5 iunie el declarat că democraţii sunt cei care conduc oraşele americane în care poliţia acţionează cel mai brutal, potrivit washingtontimes.com, şi că votul pe care îl cer ar trebui acordat „în mod particular”. 

1 COMENTARIU

  1. Asta e complet cretin! Pai daca isus era alb, jigodia asta neagra vrea sa-l elimine?daca dai nas porcului ti se urca in cap!
    Daca nu erau albii si-acum va mancau leii si hienele .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here