Jurnaliștii cotidianului La Stampa, amenințați după ce au scris că agenți GRU s-au strecurat în Italia odată cu asistența umanitară de la Moscova

Cotidianul La Stampa scria recent că printre cadrele medicale trimise din Rusia în Italia, ca parte a unei asistențe umanitare, s-au aflat și ofițeri ai serviciului secret GRU. Acum, jurnalistul italian Christian Rocca notează în Linkiesta că, în urma articolului, colegii săi de la La Stampa au primit amenințări din partea unui oficial rus.

„Ministerul Apărării de la Moscova, care desfășoară în prezent soldați și agenți pe teritoriul Italian, intimidează jurnaliști italieni, așa cum se întîmplă de obicei la ei acasă. Executivul și majoritatea au scot un sunet (cu excepția lui Renzi)”, scrie Christian Rocca în articolul său, relatează platforma Inliniedreapta.net.

„Că guvernul nostru este unul iresponsabil și inept, ținut la putere de un individ slab și de o extraordinară lipsă de alternative, nu e ceva ce descoperim acum. Să lăsăm o clipă pandemia și consecințele sale economice și sanitare, deoarece, dincolo de răspunsul extravagant al lui Conte și Casalino, acestea sunt tragedii care depășesc incompetența și inadecvarea celor aflați la putere în prezent”, mai notează jurnalistul.

Christian Rocca face referire la o postare de pe Facebook a purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konașenko, în care oficialul rus amenință jurnaliștii cotidianului La Stampa.

„Konașenkov a atacat în mod violent o serie de articole ale jurnalistului cotidianului La Stampa, Jacopo Iacoboni care au subliniat, printre altele, că în misiune rusă în Italia, împreună cu experți în războiul bacteriologic se găsesc și agenți ai serviciilor secrete ale Kremlinului. Comunicatul de presă al purtătorului de cuvînt al ministrului apărării de la Moscova, publicat în limba italiană pe pagina de Facebook a Ambasadei Ruse la Roma, se încheie cu o amenințare de tip mafiot, – de tip mafiot rus – pentru jurnaliștii de la La Stampa”, subliniază Rocca.

 „În ceea ce privește relațiile cu contractorii reali ai rusofobiei din La Stampa, care ne sunt cunoscuți, le recomandăm o maximă veche: Qui fodit foveam, incidet in eam (Cine sapă groapa altuia, cade în ea). Pentru a fi și mai clari: Bad penny always comes back”, a transmis pe Facebook purtătorul de cuvânt.

Huliganii lui Putin pot spune ce vor, dar dacă o spun cu atâta aroganță, în timp ce au militari în țara noastră, înseamnă că ei cred că își pot permite. Și de fapt, chestiunea inacceptabilă a acestei afaceri nu este atitudinea intimidantă a Kremlinului față de jurnaliști, ci faptul că guvernul italian îi permite, așa cum permite circulația soldaților fostei Armate Roșii prin țara noastră”, mai comentează Christian Rocca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here