Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban susține că Executivul are ca obiectiv reducerea efectelor pandemiei și, deocamdată, nu se ia în calcul amânarea alegerilor locale, care vor fi organizate în data de 27 septembrie.

Medicii sunt dezamăgiți pentru situația în care s-a ajuns. Lucrează în ture foarte lungi, sunt obosiți! Avem spitale în care s-a lucrat la foc continuu. Eu le spun că din partea noastră au tot respectul și aprecierea. Le cer să rămână pe metereze, să nu cedeze.

În ceea ce-i privește pe protestatari, nu le contest dreptul constituțional de a protesta, dar nu-i înțeleg. Cum să contești existența acestui virus? Au murit peste 600.000 de oameni la nivel mondial. Virusul provoacă suferință, virusul ucide. Văd această teorie din partea unor oameni care par că sunt intelectuali, oameni care gândesc și asta mă face să mă întreb: qui prodest? Nu pare o simplă teorie ci mai degrabă altceva. Nu vom putea reveni la normal până nu vom ucide acest virus.

Este posibil ca unii să-și fi făcut calcule electorale, mai ales că în PSD urmează un Congres și se știe că poziția de la Cameră este diferită de cea de la Senat. Este posibil ca poziția PSD de la Senat să fi fost influențată tocmai de acest joc intern. Dacă cineva și-a făcut calcule electorale și a fost atât de cinic să își imagineze că va fi afectat PNL dacă crește numărul de cazuri, atunci înseamnă că nu mai are ce căuta în politică pentru că nu poți să calci pe cadavre pentru a câștiga puncte electorale. Faptul că avem chiar instigări din partea unor lideri politici, asta este extrem de grav.

Datoria noastră ca Guvern este să facem tot ceea ce ține de noi pentru a reduce pandemia, de a reduce riscul infectărilor. În ceea ce privește alegerile, un partid care a votat legea, acum cere amânarea alegerilor. Face parte din categoria lucrurilor inexplicabile. Legea a fost deja promulgată de președinte.”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here