Seară de Mărțișor în Congresul american

Ambasadele României și Republicii Moldova au onorat mărțișorul și semnificațiile sale, chiar în ziua de 1 Martie, în Congresul american, cu ocazia unui eveniment de diplomație publică la care au participat numeroși membri ai aparatului legislativ american.

Ambasadorul României, Andrei Muraru, și cel al Republicii Moldova, Viorel Ursu, au vorbit despre semnificația mărțișorului, ca simbol al primăverii și renașterii, al afecțiunii, prieteniei și respectului, iar participanții au primit mărțișoare și au putut afla detalii despre istoria acestui obicei din lumea și mitologia populară.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

Ambasadorul Andrei Muraru a folosit această ocazie pentru a le mulțumi participanților pentru munca și eforturile pe care le depun în Congresul american în sprijinul consolidării relațiilor dintre cele trei țări și pentru contribuția la securitatea și prosperitatea regiunii.

Vorbind despre semnificația mărțișorului, ambasadorul Andrei Muraru a arătat faptul că cele două culori ale șnurului mărțișorului, roșu și alb, pot avea mai multe interpretări: “Dar există una care îmi place în mod deosebit: roșul este pentru viață, iar albul este pentru victorie și pace. Ca state care se învecinează cu Ucraina, dorim ca acesta să fie primăvara păcii. Pace și victorie pentru Ucraina, pace și victorie pentru Europa, pace și victorie pentru America”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi costum

Prezentă la întâlnire, Nicole Malliotakis, membră a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, a mulțumit României și Moldovei pentru ajutorul acordat Ucrainei în contextul invaziei Rusiei.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

La rândul său, ambasadorul Viorel Ursu, a evidențiat comunitatea de limbă, cultură și civilizație dintre România și Republica Moldova. El a subliniat ajutorul necondiționat pe care România îl oferă Republicii Moldova în contextul crizei din Ucraina, precum și sprijinul pentru susținerea Chișinăului în parcursul său european. “Prietenul la nevoie se cunoaște”, a punctat ambasadorul Ursu.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

La eveniment au participat reprezentanți ai cabinetelor membrilor Senatului și Camerei Reprezentanților, ai Departamentului de Stat și Departamentului Apărării ale Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here