Secretarul de stat în ministerul de Interne Bogdan Despescu a declarat, sâmbată, că este posibilă modificarea intervalului orar în care vârstnicii să poată ieși din case. Despescu a precizat că la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă urmează să să fie discutată situația generată de aglomeraţia din pieţe. În week-end se formează cozi la piețele agroalimentare și supermarketuri în special între orele 11.00 și 13.00 când au ies pensionarii la cumpărături.


Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens. Dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară. E important să analizăm inclusiv o măsură referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar. Chiar poate pentru a mări. În intervalul 11-13, multe persoane ies la cumpărături”, a declarat Bogdan Despescu, potrivit agenției Mediafax.

Referitor la situația din piețe, secretarul de stat a precizat că a recomandat administratorilor pieţelor să organizeze intrarea prin distanţarea socială, iar cei care comercializează să fie echipaţi cu elemente de protecţie.

La piețele agroalimentare și supermarketuri s-au format sâmbătă cozi de zeci de persoane. Problema a fost în special între orele 11.00 și 13.00 când au ieșit și pensionarii la cumpărături, aceștia având la dispoziție doar două ore pe zi.

2 COMENTARII

  1. Pentru persoanele trecute de vârsta de 65 ani,cred că cel mai bun interval orar de a face cumpărăturile,ar fi dimineața la prima oră,la deschiderea magazinelor vreme de două ore,în care aceste persoane vor fi servite exclusiv.De exemplu 8-10 sau 9-11, după caz.După aceste două ore alocate cumpărăturilor,persoanele în cauză vor sta la domiciliu în izolare,magazinele fiind disponibile pentru cumpărături altor categorii de cumpărători.

  2. De ce in Ungaria s-a stabilit, pentru cei vârstnici, un interval orar de trei ore, interval în care n- au ce cauta, in magazine sau institutii publice, celelalte categorii de vârste? Pentru ca sunt mai destepti?De ce in Suedia nu sunt atatea ingradiri ale libertatii de miscare, fără a se agrava situatia mai mult decât în alte țări?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here