Medicul șef al secției ATI de la Spitalul Gerota din București, Alida Moise, care a fost infectată cu COVID-19, a fost numită, vineri, director al spitalului, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela. Fostul manager a fost numit director al Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, pe Facebook, că doctorul Alida Moise, „cea care a învins moartea”, a fost numită director general al Spitalului Gerota.

„Începând de astăzi (vineri-n.r.), medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență <Profesor Dr. Dimitrie Gerota> București, doamna Moise Alida, cea care a învins moartea printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități”, a informat ministrul, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, fostul director general al Spitalului Gerota, Dragomir Dinu, a fost împuternicit director al Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne, iar medicul șef al Secției Gastroenterologie a spitalului, Claudia-Iulia Mahu, a fost numită director ajdjunct al direcției.

Mai multe cadre medicale și persoane care au fost internate în spitalul „Gerota” din Capitală, între care și șefa de la ATI, s-au infectat de la un fost ofiţer MAI, care nu a spus adevărul la revenirea sa din Israel.

Femeia a fost în stare gravă, internată la Institutul Național „Matei Balș”, și s-a vindecat.

Pe numele fostul ofițer MAI a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind acuzat că ar fi infectat zeci de persoane, pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de urgenţă „Dimitrie Gerota”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here