Şeful Poliţiei Capitoliului a demisionat

Steven Sund, şeful Poliţiei Capitoliului, criticat pentru răspunsul departamentului la evenimentele de miercuri, a demisionat, transmite News.ro.

Demisia lui Sund va intra în vigoare din 16 ianuarie, cu patru zile înainte de învestirea în funcţia de preşedinte a lui Joe Biden.

Poliţiştii sunt „frustraţi şi demoralizaţi” legat de cum lipsa conducerii a subminat răspunsul la evenimentele de miercuri, când zeci de oameni, susţinători ai lui Donald Trump, au pătruns în Capitoliu şi au comis acte de vandalism, potrivit lui Gus Papathanasiou, preşedintele sindicatului.

El a dat vina pe felul în care a fost planificată intervenţia şi i-a lăudat pe ofiţeri pentru munca depusă. Incidentele de miercuri s-au soldat cu mai mulţi răniţi, între care 14 poliţişti. Patru oameni au murit.

„Punem pe primul loc viaţa, în faţa proprietăţii, ca oamenii să fie în siguranţă. Niciun membru al Congresului sau al echipei nu a fost rănit. Ofiţerii noştri şi-au făcut treaba. Partenerii noştri din forţele de ordine care ne-au ajutat au fost remarcabili”, se arată în comunicatul sindicatului preluat de NBC.

Anterior, Sund i-a lăudat pe poliţişti, numind acţiunile lor „eroice” şi a condamnat haosul drept „comportament turbulent criminal”.

Răspunsul Poliţiei Capitoliului a fost criticat pentru incapacitatea de a ţine protestatarii în afara clădirii.

Joe Biden a descris joi ca dublu standard – felul în care a reacţionat poliţia la mulţimea pro-Trump şi modul în care a intervenit, vara trecută, asupra susţinătorilor mişcării Black Lives Matter. 

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. Au făcut făcute peste 60 de arestări.

1 COMENTARIU

  1. Cine in Romania a mai demisionat in timpul unor mineriade organizate la cererea bolsevikului ilici,criminalul democratiei noastre?Nimeni dintre politrucii fesenisti,dar da,doar un singur ministru a demisionat: ministrul de interne Dejeu,taranistul si fostul detinut politic Gavril Dejeu,in timpul celei de-a 4a mineriade ,cea din 1999,organizata de Vadim si coada de topor Miron Cozma,cu acceptul lui iliescu,aflati atunci in opozitie si sperand ca minerii sa realizeze o lovitura de stat!Deci,asta este diferenta intre un extremist,de stanga sau de dreapta si un democrat:actul de responsabilitate in fata unor evenimente de genul acesta,mineriade,respectiv revolte provocate de politicieni!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here