Şeful Statului Major rus a fost în Ucraina. Peste 200 de militari ruși, uciși în atacul asupra bazei în care a fost Gherasimov

Sursa: Wikimedia commons

Generalul Valeri Gherasimov, şeful statului major rus, a vizitat săptămâna trecută poziţii periculoase din prima linie din estul Ucrainei în încercarea de a revigora ofensiva rusă de acolo, a raportat New York Times, citând oficiali ucraineni şi americani, potrivit News.ro.

În timpul vizitei, Gherasimov, şeful Statului Major rus, a scăpat de un atac ucrainean ucrainean asupra unei şcoli care era folosită ca bază militară în oraşul Izium, controlat de ruşi, a informat New York Times, citat de The Guardian.

Aproximativ 200 de soldaţi, inclusiv cel puţin un general, au fost ucişi în atac, a declarat un oficial ucrainean pentru ziar, dar Gherasimov plecase deja în Rusia.

Institutul pentru Studierea Războiului, un think tank din SUA, a declarat anterior că forţele ucrainene „probabil au efectuat un atac de artilerie cu rachete asupra unui post de comandă rus din Izyum la 30 aprilie, care a lovit după ce şeful de stat major rus Valeri Gerasimov a plecat, dar a ucis alţi ofiţeri ruşi superiori.”

Oficialii americani nu au putut confirma atacul, iar Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

„Presupunerea noastră de lucru este că el a fost acolo pentru că există o recunoaştere că încă nu şi-au rezolvat toate problemele”, a declarat unul dintre oficialii americani pentru Times. Ofensiva rusă a fost lentă, cu dezordine larg răspândită şi moral slab raportate în rândul forţelor ruse.

Kremlinul pare să-şi concentreze operaţiunile în jurul oraşului Izium, ca parte a eforturilor reînnoite de a ocupa regiunile Doneţk şi Luhansk. Se pare că Gerasimov a fost pus la comanda forţelor.

Răspunsul direct și detaliat al unui expert rus, la întrebarea momentului: Poate Putin să folosească arme nucleare tactice în Ucraina?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here