Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că autorităţile din Republica Moldova trebuie să renunţe la acţiunile discriminatorii impotriva instituţiilor media de limbă rusă, informează TASS.

Lavrov a făcut această declaraţie în timpul unei conferinţe de presă dedicată prezentării rezultatelor discuţiilor sale cu omologul său moldovean, Nicolae Popescu.

„Am evidenţiat nevoia de respectare a drepturilor jurnaliştilor, a libertăţii presei şi prevenirea politicilor discriminatorii. Fostul Guvern din Republica Moldova a dus o astfel de politică împotriva instituţiilor mass-media de limbă rusă”, a spus Lavrov.

El a adăugat că speră că autorităţile din Moldova nu vor permite impunerea unor restricţii privind folosirea libii ruse. „Am adus în discuţie necesitatea luării unor măsuri pentru păstrarea statutului limbii ruse în Moldova. Omologii noştri au luat acest lucru în considerare.”, a spus oficialul.

Lavrov a adăugat că Rusia continuă să susţină eforturile oficialilor moldoveni de a păstra stabilitatea politică.

Le-am spus colegilor moldoveni că priorităţile Rusiei în privinţa relaţiilor bilaterale sunt sprijinirea suveranităţii Republicii Moldova, statutul său de ţară nealiniată şi sprijinirea eforturilor Guvernului de asigurare a stabilităţii la nivel intern.”, a spus Lavrov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here