Europarlamentarul Siegfried Mureșan comentează, joi, pe pagina sa de Facebook cifrele dezastrului bugetar. Datele oficiale au fost publicate, joi, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele opt luni cu un deficit de 21,9 miliarde lei (4,61 miliarde euro), 2,1% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 50% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 20,9%, arată cifrele publicate de Ministerul Finanțelor.

Siegfreid Mureșan arată derapajele financiare provocate de politica PSD:

Execuția bugetară din luna august, cifrele dezastrului:
➡ 22 de miliarde de lei, deficit bugetar în primele 8 luni ale anului. Cu 7,6 miliarde de lei mai mult decât anul trecut.➡ Cheltuieli de 226 de miliarde de lei., cu 29 de miliarde de lei mai mult decât în 2018”,
a scris Mureșan.

Sunt creșteri de cheltuieli și creșteri de deficit fără rezultate concrete pentru oameni. Guvernul Dăncilă s-a împrumutat în numele românilor, a crescut cheltuielile cu aproape 30 de miliarde de lei, dar nu rămâne nimic bun în urma lui, doar beneficii grase pentru clientela de partid. Mai rămân în urmă datorii de miliarde de lei pe care trebuie să le plătim în anii ce urmează. Avem nevoie urgent de un guvern care să repare stricăciunile PSD. ❗Infrastructura de transport este la fel de proastă ca în 2018. Guvernul a promis 180 de kilometri de autostradă pentru 2019, dar s-au inaugurat doar 22 de kilometri, și aceștia după 5 ani de lucrări. ❗Trenurile românești circulă cu o viteză mai mică decât în perioada interbelică. ❗Mii de școli și milioane de români încă au toaleta în curte. ❗Mii de localități încă nu au canalizare și rețea de distribuție a gazului.Joi dăm jos Guvernul prin moțiune de cenzură, iar de vineri începem munca!”, promite europarlamentarul Mureșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here