Simona Halep, eliminată în optimile turneului de la Roland Garros după un meci dezastruos

Simona Halep, principala favorită, a fost eliminată în optimile turneului de la Roland Garros, fiind învinsă de jucătoarea poloneză de 19 ani Iga Swiatek (nr.54 WTA) într-un meci care a durat o oră și opt minute.

Halep a părut că nu se poate concentra și a făcut foarte multe greșeli. Poloneza a câștigat în două seturi: 6-1, 6-2.

Iga Swiatek a început perfect primul set, reușind să-și treacă în cont primul break la chiar primul serviciu al Simonei Halep. Poloneza a fost extrem de agresivă încă din debut, iar Halep a părut surprinsă de acest lucru, scrie Digisport.ro.

Cu lovituri plasate mai mereu aproape de tușă, Swiatek și-a adjudecat primul set după 23 de minute. A fost primul set pierdut de Simona Halep la Roland Garros 2020. Anul trecut, la Paris, Halep o învingea pe Swiatek cu 6-1, 6-0. Poloneza a reușit să se revanșeze din acest punct de vedere. La fel cum a făcut Simona Halep în meciul cu Amanda Anisimova, jucătoare care a eliminat-o în 2019 de la French Open.

Simona Halep a recunoscut că adversara ei a jucat mult mai bine şi i se cuvin toate meritele pentru victorie, scrie Agerpres.

Ei îi revin toate meritele. Ea a jucat de o manieră incredibilă azi, a fost pe tot terenul şi a lovit toate mingile de o manieră foarte puternică. S-a făcut puţin frig şi când este frig nu-mi simt prea bine picioarele la schimburile de mingi. Nu am putut să-mi ating cel mai bun nivel, dar ea a jucat foarte bine. A fost meciul ei”, a declarat, duminică, Halep la conferinţa de presă, citată de L’Equipe.

Campioana de la Roland Garros din 2018 a adăugat: ”Aş fi putut face lucrurile diferit, cum ar fi să joc schimburi de mingi mai lungi, să o împing în spatele terenului, dar asta era tot cea ce aveam şi nu puteam face mai mult. Ea a dominat cu adevărat meciul, a fost agresivă. A fost un an fantastic, în ciuda tuturor momentelor dificile pe care le-am avut. Aşa că nu voi renunţa la tot pentru o înfrângere. Bineînţeles, nu este uşor de încasat, dar sunt obişnuită să trec prin momentele dificile din cariera mea. Voi lua o ciocolată şi mâine lucrurile vor merge mai bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here