Sistemul inedit de imigrare lansat de Finlanda. Mii de cereri într-o singură lună

Finlanda a lansat un sistem inedit de imigrare și a primit deja mii de cereri într-o lună. Programul le permite celor care vor să devină finlandezi să se mute de probă în ţara nordică pentru 90 de zile pentru a vedea cum se adaptează.

Finlanda a primit peste 5.300 de cereri într-o lună pentru această schemă de imigrare. Programul Helsinki Business Hub a invitat profesioniștii străini și familiile acestora să locuiască în Finlanda timp de 90 de zile pentru a vedea dacă ar dori să se mute acolo definitiv.

Oferta este valabilă pentru persoanele care lucrează în domeniul tehnologiei şi pentru familiile acestora.

Helsinki Business Hub a inclus organizarea tuturor aspectelor legate de cazare și asistență medicală pentru participanți.

Cererile au venit din țări din întreaga lume. Schema finlandeză a stârnit cel mai mult interes în Statele Unite și Canada, de unde provin 30% dintre solicitanți.  

Aproximativ 16% dintre solicitanți erau antreprenori, iar 12% erau în prezent șomeri sau doreau să găsească un loc de muncă în Finlanda.

„Într-o perioadă de blocaje, nedreptăți sociale și tulburări politice, oamenii care trăiesc în zone puternic afectate, au început să se întrebe cum ar putea avea atât o carieră, cât și o viață de familie plăcută”, a declarat Johanna Huurre, director de comunicare al programului.

Frecvent clasată drept cea mai fericită țară din lume, Finlanda are una dintre cele mai scăzute rate de coronavirus din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here