Sursa foto: index.hu

Fanii maghiari au afișat un banner controversat înaintea partidei dintre România și Ungaria, scor 28-27, de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.Suporterii Ungariei au expus un banner pe care scria: „Valea Uzului este pământ maghiar! 04/06/1920, totul înapoi”, scrie index.hu.

Publicația maghiară citată titrează că bannerul fanilor unguri a fost înlăturat înaintea începerii partidei cu românii.

Organizatorii au eliminat referința fanilor maghiari la Trianon, înaintea meciului de la Cupa Mondială de handbal Ungaria-România de vineri, a relatat corespondentul nostru”, începe relatarea de pe index.hu. ”Valea Uzului este maghiară! 04/06/1920. Totul înapoi! – se putea citi pe banner”, își continuă textul corespondentul publicației.

Data de 4 iunie 1920 face refererie la data semnării Tratatului de la Trianon. În urma actului semnat după Primul Război Mondial, Marile Puteri au recunoscut unirea Transilvaniei cu România.

Se pare că organizatorii competiției au dat jos bannerul, în ciuda faptului că maghiarii s-au opus.

Potrivit ProSport, la începutul partidei, în timpul imnului României, aceștia s-au întors cu spatele.

Echipa naţională de handbal feminin a României a câştigat în ultimele secunde meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. „Tricolorele” s-au impus cu 28-27 în faţa selecţionatei Ungariei, care a condus aproape toată partida.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here