Sondaj PMP: Diferenţă mare între PSD şi USR PLUS, iar UDMR nu intră în Parlament

Sursa: Flickr

Peste 32% dintre cei care au declarat că vor merge sigur la alegerile parlamentare au afirmat că vor vota PNL, potrivit unui sondaj prezentat, luni, de către liderul PMP, Eugen Tomac. Astfel, 28,6% ar vota PSD, 17,5 % ar vota USR PLUS, 7,4% ar vota PMP şi 5,4% ar vota Pro România. UDMR este cotat cu 4,8%, transmite News.ro.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a prezentat, luni, rezultatele unui sondaj de opinie,  care arată că 32,2% dintre cei care vor merge cu siguranţă la vot ar alege PNL, 28,6% ar vota PSD, în timp ce USR-PLUS ar primi voturile din partea a 17,6% dintre alegători.

Alte două formaţiuni politice ar trece pragul electoral, conform aceleiaşi cercetări sociologice: PMP- 7,4% şi Pro Românai – 5,2%, în timp ce UDMR ar fi votată de 4,8% dintre alegători.

”Sunt date pe care le-am primit şi care sunt îmbucurătoare, având în vedere că pentru PMP se păstrează acelaşi bazin electoral de peste jumătate de milion de cetăţeni care ne-au votat şi anul trecut la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Suntem convinşi că vor veni susţinătorii noştri şi de această dată, chiar şi în plin pandemie şi ne vor susţine”, a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

Tomac a arătat că cercetarea sociologică include şi întrebări legate de proiectele PMP, cum ar fi cea privind reducerea numărului de parlamentari la 300, la care 91% dintre intervievaţi au răspuns afirmativ.

O altă întrebare s-a referit la eliminarea pensiilor speciale, cu care 90% dintre respondenţi s-au arătat de acord, iar 89% dintre românii intervievaţi vor măsuri mai ferme pentru combaterea activităţi de criminalitate organizată.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-30 octombrie şi au răspuns 1.482 de persoane cu drept de vot, preenţa la scrutin fiind estimată la 41%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here