Sotia doctorului Cătălin Denciu, medicul erou de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, a relatat, duminică seara, prin ce a trecut soțul ei. Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani și face parte dintr-o familie de medici. Soția doctorului Denciu este medic ginecolog. Ea a povestit despre primele momente în care a putut vorbi cu soțul ei, înainte ca acesta să fie transportat la spitalul din Iași.

A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a afirmat soția medicului, pentru observatornews.ro.

Soția medicului erou susține că doctorul a fost transferat în Belgia din efortul colegilor și al autorităților care stiau „exact care sunt conditiile si șansele pe care le are un pacient mare ars” în România.

Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară”

„Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo.”, a povestit soția medicului erou.

Medicul Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care iadul s-a dezlănţuit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Nu a stat pe gânduri şi a încercat să scoată din flăcări pacienţii intubaţi, conectaţi la aparatele de oxigen. A fost însă grav rănit. A fost dus de urgenţă cu o aeronavă militară la Bucureşti, având arsuri pe o mare parte din suprafaţa corpului. Din Capitală a fost transferat mai apoi la un spital din Belgia pentru a primi tratament.

Medicul anestezist Catalin Denciu, care a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienții din incendiu, a fost transferat în cursul dimineții într-un spital din Belgia.

„Medicul de la Piatra Neamț, medicul de anestezie și terapie intensiva Cătălin Denciu, va fi transferat de la aeroport în această seară de la Iași către București, la Spitalul Floreasca, unde va fi evaluat și tratat pentru arsuri. Mâine dimineață va merge în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, la Clinica de Arsuri. În această perioadă, spitalul nu primea din exterior, dar am avut discuții împreună și cu premierul și au acceptat transferul mâine dimineață (duminică – n.r.)”, a afirmat Tătaru.

Ministrul a precizat că a fost coleg de facultate cu medicul de la Spitalul din Piatra Neamț și este un adevărat profesionist.

„Este un profesionist. Îl cunosc din facultate. Își face meseria, după cum ați văzut în această seară, încercând să salveze pe acei pacienți”, a spus Nelu Tataru.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secția de AȚI a Spitalului Județean Piatra Neamț au murit zece persoane. Alte șapte persoane sunt în stare critică, printre care și medicul AȚI de gardă. Acesta a suferit arsuri grave pe 40% din corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here