Soţul lui Nancy Pelosi, condamnat la cinci zile de închisoare pentru un accident rutier produs în stare de ebrietate

Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a fost condamnat la cinci zile de închisoare după ce a pledat vinovat că a produs un accident rutier în stare de ebrietate. El nu va mai ispăşi nicio pedeapsă cu închisoarea conform acordului de recunoaştere a vinovăţiei, relatează BBC, potrivit News.ro.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a recunoscut că a condus sub influenţa alcoolului şi a cauzat vătămare corporală după ce a făcut accident cu maşina sa Porsche în comitatul Napa, California, în mai 2022.

El nu va mai ispăşi nicio pedeapsă cu închisoarea conform acordului de recunoaştere a vinovăţiei. Înţelegerea scuteşte multimilionarul de o acuzaţie mai serioasă.

Paul Pelosi este căsătorit cu Nancy Pelosi, cel mai înalt democrat din Congresul SUA, din 1963.

Noaptea petrecută în închisoare după accidentul din 28 mai semnifică două zile de pedeapsă cu închisoarea. Încă două zile au fost eliminate din pedeapsă pentru bună purtare, iar ultima zi va fi servită prin efectuarea a opt ore de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, Pelosi este plasat într-o perioadă de probă de trei ani, trebuie să urmeze un curs de trei luni despre conducerea unui automobil în stare de ebrietate şi trebuie să plătească depăgubiri în jur de 7.000 de dolari.

El nu îşi va pierde permisul de conducere, dar va fi obligat să folosească un dispozitiv plasat pe maşina sa care necesită un test al mostrei de respiraţie care depistează alcoolul înainte ca motorul să poată porni.

Pelosi nu a fost în instanţă, marţi, pentru a auzi sentinţa.

Accidentul a avut loc noaptea în Oakville, California, după ce acesta pleca din casa unui prieten vechi.

Potrivit poliţiei, Porsche-ul lui Pelosi din 2021 s-a ciocnit de jeep-ul altui şofer, lângă casa lui. Se pare că ambele vehicule au fost distruse.

Pelosi le-a oferit ofiţerilor care au sosit la faţa locului un card care arată că este membru al unei organizaţii caritabile care îi sprijină pe ofiţerii din California Highway Patrol, potrivit unei plângeri a poliţiei.

Nancy Pelosi se afla în cealaltă parte a ţării în acel moment, în Rhode Island, susţinând un discurs la ceremonia de absolvire de la Universitatea Brown. Biroul ei a refuzat să ofere mai multe declaraţii şi a transmis că este o ”un subiect privat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here