Spania va renunţa la masca sanitară în spaţiile închise, cu anumite excepţii

Spania va ridica obligativitatea purtării măştii de protecţie sanitară în spaţiile închise, cu excepţia mijloacelor de transport în comun, unităţilor sanitare şi azilurilor de bătrâni, începând cu 20 aprilie, a declarat, miercuri, ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias, relatează Reuters, citată de News.ro.

Varianta Omicron a coronavirusului a condus la creşterea rapidă a numărului de cazuri, atingând niveluri record în luna ianuarie, însă în ultimele săptămâni, numărul de cazuri a scăzut brusc, iar pacienţii infectaţi cu coronavirus ocupă în prezent doar 3.5% din capacitatea spitatelor.

Darias a spus că obligativitatea purtării măştii de protecţie sanitară va fi ridicată după weekendul prelungit de Paştele Catolic, care pică în acest an pe 17 aprilie.

Spania a renunţat la masca sanitară obligatorie în spaţiile deschise la începutul lunii februarie, dar un număr mare de cetăţeni spanioli aleg să poarte în continuare masca în zonele aglomerate.

”O recomandare de a purta măşti în mod responsabil va fi emisă atunci când vor avea loc adunări de oameni”, a mai precizat ministrul spaniol al Sănătăţii.

Marţi, rata de infectare cu COVID-19 a Spaniei pentru ultimele două săptămâni în rândul persoanelor de peste 60 de ani – singura grupă de vârstă pentru care guvernul publică informaţii – a fost de 426 de cazuri la 100.000 de persoane, număr similar cu cel al cazurilor din luna martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here