Kuleba: Arme pentru Ucraina și sancțiuni maxime pentru Rusia

Sursa: Flickr

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a susţinut miercuri că aliaţii străini trebuie să impună sancţiuni maxime Rusiei şi să furnizeze Ucrainei toate armele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea războiului la alte ţări, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

”Singura modalitate de a împiedica răspândirea războiului rus în afara Ucrainei este de a ne furniza sprijin integral. Sancţiuni maxime. Toate armele. Politica de ‘a nu-l provoca pe Putin’ a eşuat grav în anii trecuţi”, a scris Kuleba pe Twitter.

Rusia şi-a retras trupele din zona capitalei Kiev şi din tot nordul Ucrainei şi negocierile între părţi continuă online, dar ele riscă să fie îngreunate şi mai mult de descoperirea a numeroase cadavre de civili în urma retragerii ruse.

În timp ce Ucraina şi statele occidentale acuză Moscova de crime de război, aceasta din urmă susţine că este vorba despre înscenări din partea Kievului.

Pe de altă parte, retragerea trupelor ruse din acele zone pare să fie o acţiune de regrupare înaintea unei intensificări a ofensivei în estul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here