Spitalizarea la stat este ieftină? Nota de plată care contrazice „teoria”

Foto: Newsweek.ro

Te internezi și mori. Apoi spitalul decontează pentru tine 9.990 de lei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), bani care acoperă spitalizarea pe șase nopți, „tariful” fiind de 350 de euro pe noapte. Această situație a fost descoperită la Spitalul de Urgență Floreasca, scrie Newsweek România.

Pentru comparație, medicamentele, investigațiile medicale și materialele sanitare au costat 622 de lei.

Explicația purtătorului de cuvânt a Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprița, pentru Newsweek România a fost că în costul cazării/zi sunt incluse plata personalului medical și utilitățile. „Pe alea cine vreți să le plătească?”, a adăugat, pe un ton deranjat, Oprița.

Bărbatul cu infarct cerebral a stat internat la Floreasca, o zi la terapie intensivă, apoi la neurologie și a fost tratat doar cu soluție Ringer, potrivit mărturiei fiicei lui.

Femeia a mai acuzat medicii că i-au ținut tatăl în murdărie timp de șase zile și că nu i-au dat nici un tratament după externare, deși bărbatul se simțea în continuare rău.

De altfel, după externarea de la Floreasca, familia l-a internat din nou, a doua oară preferând un spital privat.  

„Infarctul a avut loc cu câteva ore înainte. Nu am chemat salvarea, că era cam ora 8 dimineața și venea foarte greu. L-am dus eu, personal, cu mașina la spital. A asteptat jos, la Urgențe, și, după, l-au repartizat în salon. Deci șase zile a stat pe un pat murdar, cu alți 10 lângă el.

Deci l-au luat, l-au dus în cărucior, a fost dus la UPU. Dupa aia, de la UPU l-au dus la Terapie Intensivă, a stat o oră acolo. După care l-au luat niște doctori, i-au făcut un CT (computer tomograf – n.r.) și, după, l-au băgat în salon, la neurologie. Și timp de cinci zile i-au băgat doar soluție Ringer. De aici i-a crescut tensiunea până la 16 și nu scădea, pentru că are hipertensiune și soluția respectivă conține multă sare. Ringerul a fost doar pentru <hidratare>. Și, după cinci zile, l-au trimis acasă.

Dupa aia, că nu îi trecea, am fost la Spitalul Monza, unde a primit alt tratament, total diferit față de ce lua el în mod normal, pentru îndreptarea ochiului. Cei de la Floreasca nu i-au dat mai nimic după ce l-au externat”, a povestit fiica pacientului pentru Newsweek România.

Citiți aici articolul integral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here