Stoltenberg: Este încă neclar cine a comis atacul asupra gazoductului Nord Stream

Sursa: Facebook

Este încă neclar cine se face vinovat de atacul asupra gazoductului Nord Stream de anul trecut, întrucât investigaţiile naţionale asupra sabotajului trebuie finalizate, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Reuters, potrivit Agerpres.ro.

„Ceea ce ştim este că a existat un atac împotriva conductelor Nord Stream, dar nu am putut stabili cine se află în spatele lui”, a spus Stoltenberg la Stockhokm, înainte de o reuniune a miniştrilor apărării din statele UE.

„Există investigaţii naţionale în desfăşurare şi cred că este corect să aşteptăm până când acestea sunt finalizate înainte să spunem mai mult despre cine se află în spatele atacului”, a adăugat secretarul general al NATO.

Cotidianul american New York Times a relatat marţi că noi informaţii examinate de oficiali americani indică faptul că un grup pro-ucrainean a sabotat gazoductul Nord Stream care transporta gaz natural din Rusia în Europa, precizând totuşi că nu există dovezi că autorii au acţionat la comanda vreunui oficial guvernamental ucrainean.

Kievul declară că ”nu are absolut nicio implicare” în atacurile asupra Nord Stream

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here