Ciolacu: Un stat de mărimea, de pretenţiile şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că a mers împreună cu premierul Nicolae Ciucă în vizită în Japonia cu un avion de linie şi a adăugat că România „merită să aibă o aeronavă prezidenţială”, transmite Agerpres.ro.

Ciolacu a fost întrebat dacă i se pare o cheltuială mare aceea făcută de preşedintele Klaus Iohannis pentru vizita sa în Japonia, pentru care a închiriat o aeronavă privată.

„Nu pot comenta un lucru pe care l-a făcut instituţia prezidenţială şi preşedintele României. Nu cred că este treaba mea şi sunt ferm convinsă că domnul preşedinte o să dea explicaţiile pe care o să le cereţi. Nu ştiu despre aeronavă, dacă acea aeronavă pe care am văzut-o şi eu în presă, despre ea este vorba, nu ştiu nici unde a aterizat sau unde a plecat, nu ştiu nici cât a costat ca să pot să comentez. Ce vă pot spune eu, din experienţa mea comună cu domnul prim ministru Nicolae Ciucă, atunci când am făcut deplasarea în Japonia am fost cu o aeronavă de linie. Asta a fost decizia pe care am luat-o împreună”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă a fost o călătorie confortabilă, Ciolacu a spus: „A fost un zbor cum zboară toată lumea. Nu poate să fie confortabil când zbori 8 ore pe un scaun. Cum şi restul din avion a suportat, am suportat şi noi”.

Liderul PSD a mai spus că a venit momentul ca statul român să aibă o aeronavă prezidenţială.

„Ce ne dorim de la România în viitor? Ne dorim o Românie normală, în care preşedintele statului are o aeronavă şi, cu demnitate, reprezintă România, pentru că este preşedintele pe care noi l-am ales, nu neapărat cu votul nostru, dar majoritatea a ales acest preşedinte? Eu cred că un stat de mărimea, de pretenţiile şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială. Ca să înţelegem foarte clar – aeronavă prezidenţială nu înseamnă că merge numai preşedintele în deplasările externe, ci o aeronavă care se pune la dispoziţia statului român, unde cheltuielile sunt deschise. Aşa consider eu, că a venit momentul să luăm şi această decizie”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Grindeanu, despre achiziţia unei aeronave oficiale: „Eu cred că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva. Îmi asum ceea ce spun, chiar dacă îmi voi atrage critici”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here