SUA anunţă încă un pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Sursa: Pexels

Statele Unite au anunţat miercuri un nou pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, pentru a ajuta această ţară în războiul cu Rusia, transmit agenţiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că acest pachet, al 36-lea pe care Washingtonul îl oferă Kievului de când a început anul trecut în februarie campania militară rusă, cuprinde în special cantităţi suplimentare de obuze pentru artilerie, de care Ucraina are mare nevoie în războiul de înaltă intensitate pe care-l poartă cu Rusia şi care implică un mare consum de muniţii.

Anunţul despre noul ajutor militar american pentru Ucraina coincide cu primirea de către această ţară a primelor sisteme antiaeriene americane Patriot şi a tancurilor uşoare franceze AMX-10.

În acest timp, armata ucraineană pregăteşte o contraofensivă pentru a încerca eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia. Unii analişti militari cred că ucrainenii vor ataca în sud sau sud-est, în câmp deschis către Marea Azov, cu scopul de a străpunge legătura terestră a Rusiei cu Crimeea şi cu teritoriul ocupat în sudul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here