SUA anunţă închiderea ambasadei de la Kiev şi relocarea personalului diplomatic la Lvov

breaking news

Statele Unite închid ambasada de la Kiev şi „relochează temporar” numărul mic de personal diplomatic rămas în ţară la Lvov, un oraş din vestul Ucrainei, a declarat secretarul de stat Antony Blinken, informează News.ro.

„Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv – siguranţa personalului nostru – şi îndemnăm cu tărie pe toţi cetăţenii americani rămaşi în Ucraina să părăsească imediat ţara”, a spus Blinken într-un comunicat.

„Aceste măsuri de precauţie nu subminează în niciun fel sprijinul nostru sau angajamentul nostru faţă de Ucraina. Angajamentul nostru faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit”, a spus el.

„De asemenea, continuăm eforturile noastre sincere de a ajunge la o soluţie şi rămânem angajaţi cu guvernul rus în urma apelului preşedintelui Biden cu preşedintele Putin şi a discuţiei mele diplomatice cu ministrul de externe Lavrov. Calea diplomaţiei rămâne disponibilă dacă Rusia alege să se angajeze cu bună-credinţă. Aşteptăm cu nerăbdare revenirea personalului la Ambasadă de îndată ce condiţiile o permit”, a adăugat Blinken, conform CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here