SUA: Kamala Harris și Michelle Obama – cele mai bune alegeri ale democraților în 2024, dacă Joe Biden nu ar mai candida

Potrivit unui sondaj, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și fosta primă doamnă Michelle Obama sunt primele două alegeri pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Democrat, în cazul în care președintele Joe Biden ar decide să nu mai candideze în 2024, informează New York Post

Harris conduce toți potențialii candidați cu 13% din susținerea alegătorilor, în timp ce Michelle Obama s-a clasat pe locul apropiat, cu 10%, potrivit sondajului Hill-HarrisX . 

Alți candidați probabili sunt senatorul Bernie Sanders din Vermont, Elizabeth Warren din Massachusetts, Cory Booker din New Jersey, fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg, secretarul pentru Transporturi Pete Buttigieg și fostul candidat la președinția din 2020 Andrew Yang. 

Toți au primit sprijin de 5% sau mai puțin, din partea alegătorilor înregistrați. 

Cu toate acestea, 36 la sută dintre cei interogați au spus că sunt „nesiguri” cu cine vor vota iar 13 la sută au spus că vor vota cu cineva care nu este pe listă. 

Casa Albă a declarat că Joe Biden intenționează să demareze o campanie de electorală, care ar putea fi o posibilă revanșă în confruntarea cu fostul președinte Donald Trump, care nu și-a anunțat în mod oficial intența de a candida în 2024.

Președintele Joe Biden ar avea 82 de ani când va depune jurământul pentru al doilea mandat, iar ratingul său de aprobare a scăzut din august, din cauza efectelor duble ale inflației și crizei lanțului de aprovizionare care au determinat creșterea prețurilor și au făcut ca unele bunuri să fie greu de găsit. 

În plus, există întrebări persistente dacă Biden, care este cea mai în vârstă persoană care a ocupat funcția de președinte al SUA, este suficient de sănătos pentru a face față unui al doilea mandat.

Un sondaj Politico/Morning Consult lansat la începutul acestei luni a arătat că 50% dintre alegătorii înregistrați nu au fost de acord cu afirmația „Joe Biden este sănătos”, în timp ce doar 40% au fost de acord și 10% nu au știut sau nu au avut nicio opinie.

Sondajul Hill-HarrisX a chestionat 939 de alegători înregistrați în perioada 18-19 noiembrie.

Are o marjă de eroare de plus/minus 3,2 puncte procentuale, potrivit surse citate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here