SUA: Moscova ar putea să sfătuiască Iranul privind reprimarea protestelor

Sursa: Kremlin.ru

Statele Unite cred că Rusia ar putea consilia Iranul cu privire la modul în care să reprime manifestaţiile după moartea tinerei Mahsa Amini în urma arestării de către poliţia moravurilor, scrie AFP, preluată de News.ro.

„Ne temem că Moscova ar putea să sfătuiască Iranul asupra celui mai bun mod în care să gestioneze manifestaţiile, pe baza experienţei lungi a Rusiei în materie de represiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Ştim că ar putea lua în considerare o formă de susţinere a capacităţilor Iranului de a reprima manifestanţii”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate naţională de la Casa Albă, John Kirby. „Vedem semne că ar putea lua în considerare acest lucru”, a adăugat el fără alte precizări. „Vedem ceea ce se întâmplă”, a adăugat el. „Dar acest exemplu de cooperare actuală între Rusia şi Iran pentru a încălca nu doar drepturile omului şi drepturile civile ale iranienilor, ci şi, pentru a ameninţa viaţa ucrainenilor”.

Casa Albă a acuzat săptămâna trecută Iranul că ajută armata rusă „pe teren” în Crimeea.

„Mesajul nostru către Iran este foarte clar: opriţi-vă să vă ucideţi poporul şi opriţi trimiterea de arme Rusiei pentru a ucide ucraineni”, a subliniat Karine Jean-Pierre.

Iranul este zguduit de proteste populare inedite după moartea la 16 septembrie a tinerei în vârstă de 22 de ani, Mahsa Amini, decedată după arestarea de către poliţia moravurilor.

Rusia a folosit o fotografie din Slovenia, din 2010, pentru a-și susţine afirmaţiile despre o „bombă murdară” care ar fi pregătită de Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here