SUA | Preşedinta unei sinagogi din Detroit a fost găsită înjunghiată

Preşedinta unei sinagogi progresiste din Detroit, în nordul Statelor Unite, apropiată de aleşi locali ai Partidului Democrat, a fost găsită sâmbătă înjunghiată în faţa locuinţei, au declarat presa şi poliţia, fără a prezenta un motiv al crimei, transmite duminică AFP, citată de Agerpres.

Chemaţi la faţa locului într-un cartier al acestui mare oraş din Michigan, poliţiştii şi medicii au descoperit că o persoană era „întinsă la pământ, inconştientă” înainte de a fi „declarată decedată”, notează poliţia locală într-un comunicat de presă.

Ziarul Detroit Free Press a identificat victima ca fiind Samantha Woll, în vârstă de 40 de ani.

La faţa locului, poliţiştii au observat o urmă de sânge care i-a condus la domiciliul victimei, unde se pare că a avut loc crima”, a continuat poliţia oraşului.

Primele „examinări ale corpului victimei au scos la iveală multiple răni de cuţit, iar ancheta fost încredinţată echipajului criminalist de omucideri”, au adăugat poliţiştii, precizând că „motivul acestei crime rămâne necunoscut”.

Pe pagina de Facebook, sinagoga Isaac Agree Downtown din Detroit s-a declarat „şocată şi întristată să afle despre moartea subită a preşedintei consiliului nostru de administraţie Samantha Woll”, fără a detalia.

 


Potrivit Detroit Free Press, Woll conducea sinagoga Isaac Agree Downtown din 2022. Ea a lucrat anterior pentru congresmena Elissa Slotkin şi a fost în campania de realegere a avocatei din Michigan, Dana Nesselm, ambele aparţinând Partidului Democrat.

Statele Unite, în special New York, sunt zguduite de demonstraţii, tensiuni şi unele violenţe raportate între grupuri evreieşti şi musulmane, alimentate de războiul din Orientul Mijlociu dintre Hamas şi Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here