Substanțe neurotoxice, descoperite în blocul unde au murit trei oameni în urma unei dezinsecții

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Mai multe substanțe neurotoxice au fost identificate de anchetatori în blocul din Timișoara unde a avut loc o dezinsecție în urma căreia au murit trei oameni.

„În jurul 12:40 am primit o informație de la UPU că s-au înregistrat 3 decese, având suspiciune de cauză toxică. În urma efectuării primei cercetări chimice, s-a constatat că pe casa scării de la etajele trei și patru, este o prezență slabă a unei substanțe neurotoxice, la apartamentele 193, 195 și 200 s-a constatat prezența slabă a substanței neurotoxice, iar la etajul trei, apartamentul 159, s-a constatat un nivel mediu al neurotoxinei”, a declarat reprezentantul ISU din Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă susținută de autorități după o ședință a comitetului pentru situații de urgență, organizată la sediul Prefecturii Timiș.

În ceea ce privește cantitatea de substanță folosită, reprezentanții ISU spun că încă se fac cercetări.

Echipajele CBRM s-au deplasat și la celelalte două imobile, un club și un restaurant, unde aceeași firmă a făcut deratizare. Cercetările sunt în desfășurare și acolo.

Nouă oameni au ajuns, în ultimele zile, la spital, iar toţi sunt locatari ai aceluiaşi bloc de locuinţe aflat pe strada Mioriţei din Complexul Studenţesc din Timişoara. Dintre cei nouă ajunşi la spital, trei au decedat.  

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de doar 10 zile care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte. Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături.

Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia. 

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi. „15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit şi acum şi mama acestuia din urmă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here