Super-averea judecătorului CCR Marian Enache: salariu, două pensii și două indemnizații

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Judecătorul CCR Marian Enache bate orice record în materie de venituri, scrie Ziare.com. Potrivit sursei citate, Enache încasează salariul de judecător, dar și alte patru pensii sau indemnizații: pensie de stat, pensie de avocat, indemnizație de fost parlamentar și indemnizație de revoluționar. În total, veniturile sale au fost, în 2018: 812.982 lei, adică 15.055 euro/lună.

Marian Enache este judecător la Curtea Constituțională începând cu anul 2016, fiind numit aici la propunerea și cu sprijinul parlamentarilor PSD-UNPR-ALDE.

Ziare.com amintește, în acest context, că, în septembrie 2017, Marian Enache s-a fotografiat alături de baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, la acea vreme condamnat în primă instanță la opt 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție. Cazul lui Mircea Cosma este și acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul fiind afectat atât de decizia CCR privind completurile de 5 judecători, cât și de cea privind completurile nespecializate pe cauze de corupție.

Veniturile lui Marian Enache:

  • Salariu – 297.000 lei (Curtea Constituțională)
  • Pensie avocat – 23.412 lei (Casă de Asigurări a Avocaților București)
  • Pensie – 321.476 lei (Casă de Pensii a Municipiului București)
  • Indemnizație specială/pensie fost parlamentar – 91.476 lei
  • Indemnizație revoluționar – 11.904 lei

Veniturilor din 2018 ale lui Marian Enache li s-au adăugat 67.714 lei ca diferențe încasate la pensie de stat. Așadar, în total, Enache a primit, în anul respectiv, 812,982 lei. Echivalentul unui venit lunar de 67.748 lei sau 15.055 euro.

1 COMENTARIU

  1. Cum sa hotarasca acei judecatori de la C.C.R. ,care au asemenea venituri si majoritatea sunt beneficiari de pensii speciale ,desfiintarea acestora ? Este ca si cum lupul ar trebui sa hotarasca daca uciderea mielului este legala sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here