Surpriza pe care Florin Cîțu le-o pregătește comercianților: case de marcat conectate la ANAF. „Veniturile vor crește cu 10-15%”

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Casele de marcat electronice ale operatorilor economici vor fi conectate la sistemul informatic al ANAF, a anunțat ministrul de finanțe, Florin Cîțu, la postul de televiziune Digi24. Acest lucru se va întâmpla chiar anul acesta, în 2020, iar asta va duce la o creștere de 10-15% a veniturilor la buget, estimează ministrul.

„Spațiul pentru veniturile în România în 2020 nu este foarte mare, există o rigiditate 26-27% din PIB venituri din economie. Soluția cea mai la îndemână este informatizarea, nu este ceva nou, dar nu a făcut-o nimeni. Dacă nu o facem acum, rămânem în urmă.  Nu știu dacă voi reuși să fac tot ce îmi propun, dar dacă fac un pas, viitorul ministru va porni de la alt nivel”, a spus Florin Cîțu.

„Anul acesta să legăm casele de marcat de sistemul ANAF. Am forțat firmele să cumpere case de marcat, dar ANAF nu este gata. Conexiunea va crește cu 10-15% veniturile la ANAF. Unde s-a făcut informatizarea acestea au fost rezultatele”, a mai declarat spus Cîțu, care a precizat și că obiectivul pe termen mediu al nivelului încasărilor la buget este de 32%.

Ministrul finanțelor a anunțat și că vrea să scoată la lumină persoanele vinovate că nu s-a realizat informatizarea ANAF, deși s-au cheltuit 44.000.000 euro.

Cîțu a mai sus că are de gând să înființeze și un departament distinct care va analiza zonele de risc din economie, unde se produce cel mai mult evaziune fiscală. 

Momentan, mai spune ministrul finanțelor, nu există altă soluție pentru creșterea veniturilor bugetare decât eficientizarea ANAF. O modificare a Codului Fiscal, de exemplu, nu ar produce efecte decât de termen scurt, mai spune Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here