Viorica Dancila, Paul Stanescu si Marcel Ciolacu la declaratiile de presa ce au urmat consultarile organizate de presedinte cu reprezentantii grupului partidului social democrat despre rezultatele referendumului, miercuri, 5 iunie 2019. Inquam Photos / Octav Ganea

Tensiunile din sânul PSD au atins paroxismul după eșecul candidatei Vasilica la alegerile prezidențiale. Potrivit surselor Podul.ro, în cursul serii de duminică, Gabriela Firea a avut o ieșire dură, insultând-o pe Viorica Dăncilă: „Dacă ați vrut prostie, prostie ați primit la vot!”.

Astfel, Viorica Dăncilă nu a mai suportat valul de critici și și-a închis, luni, telefonul pentru a nu fi contactată de nimeni.

Din acest motiv, Marcel Ciolacu a fost nevoit să se ducă, în jurul orei 16, acasă la Viorica Dăncilă pentru a negocia transferul de putere, însemnând ca, în primă instanță, aceasta să plece de la șefia PSD. Dăncilă a refuzat categoric propunerea lui Ciolacu și a început să țipe având chiar o criză de isterie. Ulterior, baronii PSD au intervenit prin telefon, pe speaker, iar Paul Stănescu a reușit să calmeze spiritele de la distanță.

În cele din urmă, Vasilica a jucat tare. Dăncilă a cerut funcția de vicepreședinte al PSD, de președintă a OFSD și loc eligibil de senator la alegerile parlamentare din 2020. Ciolacu a acceptat cerințele Vioricăi Dăncilă, urmând ca aceasta, potrivit surselor, să își anunțe demisia din fruntea PSD la CEx-ul ce va avea loc marți. 

Cerințele Vioricăi privind funcțiile au venit după negocieri acerbe. Inițial, Viorica, din pură inconștiență, se gândea să îi excludă din PSD pe cei care doresc ca ea să plece din fruntea partidului. Ciolacu, știind numărul considerabil al celor care vor plecarea Vioricăi de la șefia PSD, a băgat-o în corzi amenințând-o, la rândul său, cu excluderea din partid.

„Calmează-te și acceptă oferta. Dacă nu, vei părăsi partidul”, i-ar fi spus Ciolacu Vioricăi în legătură cu funcțiile puse în joc, mai scrie sursa citată. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here