Sute de milioane de pui, în pericol să moară de foame, pe fondul epidemiei de coronavirus

Fermele de păsări din China traversează o situație deosebit de gravă din cauza epidemiei provocate de coronavirus, transmite CNBC. Potrivit sursei citate, milioane de pui sunt în pericol să moară de foame din cauza sincopelor în alimentarea cu furaje a fermelor, pe fondul restricțiilor de transport impus de autoritățile de la Beijing.

Localități întregi au fost închisă începând cu luna ianuarie, iar în aceeași situație se află și tronsoane din căile de acces spre ele, de la drumuri naționale, la autostrăzi.

”Acest lucru va provoca probleme grave în sectorul zootehnic. Chiar dacă o fabrică îşi reia producţia, va dura mai mult decât de obicei să facă livrările, din cauza problemelor de logistică (lipsa forţei de mjuncă, drumuri închise, controale rutiere)”, arăta, recent un analist, citat de CNBC.

Provincia Hubei este cea mai afectată, dat fiind că aici a fost localizat și epicentrul epidemiei de coronavirus. Situația „este foarte gravă” în această provincie, potrivit relatărilor de la fața locului. Unii fermieri au introdus rații alimentare pentru puii din ferme pentru a le ajunge hrana.

În Hubei sunt crescuți 348 de milioane de pui, fiind a şasea mare provincie producătoare de păsări din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here