Talibanii au atacat forțele de rezistență din Panjshir, încălcând acordul

S​urse din provincia Panjshir declară că talibanii au încălcat acordul și au lansat atacuri asupra forțelor de rezistență din această provincie, anunță agenția afgană de știri Khaama Press.

Aceștia au susținut că atacurile au vizat mai multe ținte și că au fost respinse, luptătorii talibani retrăgându-se. Comandamentul taliban nu a oferit comentarii pe marginea acestor atacuri. Locuitorii provinciei Panjshir se plâng de absența serviciilor telefonice, acuzând talibanii de blocarea serviciilor de telecomunicații.

Talibanii au blocat, de asemenea, toate rutele spre provincia Panjshir, ceea ce a dus la o creștere masivă a prețurilor din valea care adăpostește rezistența afgană.

Locuitorii provinciei Pajshir le cer talibanilor să oprească ceea ce numesc ei o ”cruzime” și să deschidă căile de aprovizionare către provincie.

Provincia Panjshir, la 120 de kilometri la nord-est de Kabul, este singura zonă care nu se află sub controlul talibanilor, care concentrează rezistența anti-talibană condusă de Ahamd Masoud. Fiul unui erou local (supranumit Leul din Pansjhir- Ahamd Shah Masoud) ar fi dispus să negocieze cu talibanii, dar a avertizat că vor lupta până la capăt dacă negocierile vor eșua.

Talibanii și liderii provinciei Panjshir au avut o întâlnire în provincia Parwan, care nu s-a încheiat cu vreun rezultat concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here