Tânăr din Siberia, condamnat de un tribunal militar rus la zece ani de închisoare pentru că ar fi vrut să intre în armata ucraineană

Un tribunal militar rus l-a condamnat la zece ani de închisoare cu privire la ”înaltă trădare” şi ”terorism” pe un bărbat acuzat de faptul că a vrut să intre în armata ucraineană pentru a lupta împotriva Rusiei, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează AFP.

Acest bărbat în vârstă de 26 de ani, care locuieşte în Bureatia, în Siberia, se pregătea să intre în rândul forţelor ucrainene pentru că ”nu susţine politica” Moscovei, precizează într-un comunicat Serviciile ruse de Securitate (FSB).

El se afla în contact, din primăvara lui 2023, cu ”un locuitor al Ucrainei” şi a cumpărat online echipament militar – o cască, o vestă antiglonţ şi o uniformă militară – şi un steag ucrainean, potrivit FSB.

Tânărul a fost arestat în regiunea siberiană Kemerovo, în timp ce se afla în drum către Ucraina, porivit aceleiaţi surse.

El voia să intre în ”Legiunea Libertăţii Rusiei” – o unitate care se declară alcătuită din combatanţi ruşi anti-Kremlin, clasată drept o organizaţie ”teroristă” în Rusia.

Acest bărbat, al cărui nume nu a fost dezvăluit, urmează să ispăşească primii trei ani din pedeapsă într-o închisoare normală, iar apoi să fie transferat într-o colonie penitenciară cu ”regim sever”.

Tot joi, FSB a anunţat condamnarea la 11 ani de închisoare, cu privire la ”spionaj” a unui cetăţean ucrainean, acuzat de faptul că a transmis Ucrainei informaţii despre localizarea trupelor ruse şi unor infrastructuri situate în partea ocupată a regiunii ucrainene Zaporojie (sud-est), în vederea ghidării unor atacuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here