Acasă Actualitate Tanczos Barna a anunțat câte dosare depuse pentru panouri fotovoltaice urmează să...

Tanczos Barna a anunțat câte dosare depuse pentru panouri fotovoltaice urmează să fie aprobate

Aproximativ 15.000 dintre cele peste 45.000 de dosare depuse pentru montarea de panouri fotovoltaice vor fi aprobate în perioada următoare, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a mai spus că a cerut Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) să crească ritmul de evaluare a dosarelor la 10.000 lunar.

Am modificat procedurile interne, au pornit destul de greu. Astăzi sunt undeva la 15.000 de dosare evaluate din punct de vedere tehnico-economic, urmează evaluarea juridică care se va desfăşura, probabil în următoarele săptămâni vom avea, probabil undeva la sfârşitul lunii august aproape 15.000 de dosare aprobate. Astăzi sunt aprobate şase mii şi ceva, sunt pregătite încă câteva mii spre aprobare. Deci a pornit evaluarea. Obiectivul pe care l-am impus eu este de 10.000 de dosare pe lună astfel încât să terminăm această fază de evaluare să înceapă firmele autorizate să instaleze panourile fotovoltaice”, a afirmat ministrul Mediului, joi seară, la TVR.

El a menţionat că următorul apel de proiecte pentru panouri a fost pregătit, iar acesta va semăna cu programul Rabla pentru Electrocasnice, urmând ca fiecare beneficiar care se înscrie să primească un răspuns de la AFM cu care poate merge la firmele atestate să instaleze panouri fotovoltaice. Tanczos a  adăugat că se aşteaptă la „zeci de mii, poate sute de mii” de cereri pentru instalarea de astfel de panouri.

Ne-am propus ca până la sfârşitul anului 2024 să alocăm în jur de 4 miliarde de lei pentru aceste sisteme fotovoltaice”, a explicat Tanczos.
El a spus că „cetăţenii au dreptate” atunci când reclamă ritmul lent în care sunt evaluate dosarele pentru acest program.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here