Tel Drum primește un contract de 1 milion de euro, deși este în faliment

Societatea Tel Drum, aflată în insolvență și judecată pentru fraude europene, a câștigat, la începutul acestei luni un contract de 4,5 milioane de lei, aproximativ 1 milion de euro, de la comună Beciu (Teleorman), care avea la recensământul din 2011 un număr de 1.641 de locuitori, dezvăluie Ziare.com.

Contractul vizează proiectarea și construcția unui drum în lungime de de 4,2 kilometri, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Este vorba de modernizarea unor drumuri de interes local în comună Beciu. Contractul a fost dat prin procedura simplificată.

Durata de realizare a contractului este de 13 luni, din care:
– Durata de realizare a serviciilor: 1 luna de la semnarea contractului.
– Durata de realizare a lucrărilor: 12 luni de la emiterea „Ordinului de începere a lucrărilor”.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni. Detalii despre acest contract, pe portalul achizițiilor publice.

Potrivit datelor din SEAP, Tel Drum a încheiat de la începutul anului 6 contracte cu autoritățile locale: 4 cu Consiliul Județean Teleorman, un contract cu comună Mihaesti (Olt) și unul cu comună Beciu (Teleorman).

Valoarea totală a contractelor este de 63,6 milioane de lei (peste 13 milioane de euro).

Tel Drum Seap

Sursă: SEAP

Care este situația Tel Drum

Societatea Tel Drum este în stare de insolvență și este trimisă în judecată pentru fraude cu bani europeni.

Procurorii DNA mai au pe rol o anchetă, în care acuză că societatea ar fi controlată prin interpuși de către fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Tel Drum este acuzată de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu. La solicitarea DNA, magistrații de la Tribunalul București au decis interzicerea procedurii de dizolvare sau lichidare a societăți Tel Drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here