Peste 21 de milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă în Statele Unite în ultimele patru săptămâni, informează BBC.

Potrivit ultimelor informații publicate de Departamentul american al Muncii, peste 5,2 milioane de cereri de ajutor de șomaj au fost depuse în săptămâna care s-a încheiat pe 11 aprilie. În săptămâna anterioară au fost depuse alte 6,6 milioane de cereri, iar numărul total al cererilor de șomaj depuse în ultimele patru săptămâni depășește 21 de milioane.

Într-o singură lună, epidemia de coronavirus – ”The Great Lockdown”, cum o mai numesc unii – a eliminat echivalentul tuturor locurilor de muncă create în SUA după criza din 2008-2009. Economiștii sunt de părere că numărul șomerilor va începe să scadă în următoarea perioadă, pe măsură ce micile afaceri încep să primească ajutor de la stat iar guvernatorii caută se redeschidă zonele unde epidemia și-a atins deja apogeul.

Marea majoritate a populației americane este sub o formă sau alta de izolare din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel, economia Statele Unite a paralizat, iar companiile mari, dar și afacerile mici, au fost nevoite să trimită oameni în șomaj.

Există prognoze care spun că rata șomajului la nivel național va atinge 20% în luna aprilie. Economiştii estimează că economia americană a înregistrat în primele trei luni ale anului cea mai puternică contracţie de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial.

SUA are aproape 640.000 de cazuri de coronavirus confirmate, iar bilanțul victimelor a depășit 30.000 de morți, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Statele Unite au anunțat miercuri aproape 2.600 de noi decese ca urmare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here