The Times: Guvernul japonez a ajuns la concluzia că va trebui ca JO să fie anulate. Tokyo neagă

ACTUALIZARE. Japonia a negat, vineri, informaţiile pe surse din The Times cu privire la un eventual anunţ legat de anularea Jocurilor Olimpice, informează Reuters, preluat de News.ro.

Un purtător de cuvânt al guvernului japonez a afirmat că “nu există adevăr” în articolul jurnalului britanic potrivit căruia s-ar fi ajuns la concluzia că JO trebuie să fie anulate. “Vom nega clar ştirea”, a declarat Manabu Sakai, membru al guvernului, într-o conferinţă de presă. Guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că nu au existat discuţii cu privire la anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice.

Şi Comitetul de Organizare al JO a negat informaţiile din The Times, precizând că partenerii săi, inclusiv guvernul şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), sunt concentraţi total pentru găzduirea evenimentului conform programării. “Este foarte dezamăgitor să vedem că  Times publică o astfel de ştire de tip tabloid cu o sursă care nu este de încredere. Guvernul este dedicat total organizării unor Jocuri Olimpice în siguranţă”, a declarat pentru Reuters o sursă din Comitetul de Organizare.


Guvernul japonez a ajuns în privat la concluzia că va trebui ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate din cauza coronavirusului, susţine The Times, citând o sursă din coaliţia de la guvernare.

Potrivit sursei citate de jurnalul britanic, există un consens cu privire la faptul că evenimentul amânat de anul trecut nu poate avea loc şi acum obiectivul este găsirea unei soluţii onorabile pentru a se anunţa anularea, astfel încât să rămână posibilitatea ca Tokyo să fie gazdă a Jocurilor Olimpice în alt an, şi anume în 2032.

„Nimeni nu vrea să fie primul care să spună acest lucru, dar consensul este că este prea dificil. Personal, nu cred că va avea loc”, a precizat sursa din coaliţia de guvernare.

Joi, preşedintele CIO, Thomas Bach, s-a declarat convins că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în această vară, el adăugând că nu există un Plan B.

JO de la Tokyo ar fi trebuit să se desfăşoare vara trecută, dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here